sâmbătă, 18 februarie 2012

Noi aparitii (1)

Semne bune anul are! Am observat ca la inceput de an editurile se intrec in publicarea unor carti noi, in continuarea unor serii sau in lansarea unora noi! Cu cat oferta este mai vasta cu atat este mai bine pentru noi, cititorii, care avem o mare varietate de oferte de unde putem sa alegem ceea ce urmeaza sa citim. 

Editura Nemira

1. The Windup Girl- Paolo Bacigalupi
In toamna va aparea in colectia Nautilius romanul de debut al lui  Paolo Bacigalupi: The Windup Girl. Acest roman vine cu o serie de recomandari foarte puternice fiind castigator al premiilor Hugo, Nebula, Compton Crook, Locus şi John W. Campbell Memorial. Chiar mai mult, revista americana Times a inclus romanul in top 10 cele mai bune carti ale anului 2009, in timp ce Reference and User Services Association a numit-o cea mai bună carte science fiction a anului 2010.
Sinopsis: 
Povestea romanului are loc în secolul al douăzeci şi treilea în Thailanda. După ce încălzirea globală a perturbat Pământul prin mărirea volumul de apă, iar zăcămintele de cărbuni au fost epuizate, biotehnologia este dominantă.
Mega-corporaţiile controlează producţia de hrană şi folosesc bioterorismul, armatele private sau asasinii economici pentru a crea pieţe pentru produsele lor. Frecvent, au loc catastrofe, oamenii murind din cauza modificărilor genetice făcute hranei.
Anderson Lake lucrează pentru corporaţia AgriGen. Rolul său este de a verifica pieţele din Bangkok în căutarea hranei despre care se crede că a dispărut. Acolo, o întâlneşte pe Emiko, the Windup Girl, o creatură ciudată, dar minunată. Este unul dintre “oamenii noi”, dar nu este într-adevăr un om, ci o fiinţă robotizată, programată pentru a satisface dorinţele unui om de afaceri şi care acum a fost abandonată pe străzile din Bangkok.

2. Invidie- Anna Godbersen
Mult asteptatul volum trei al seriei "Lux", de Anna Godbersen, isi va face in curand aparitia pe rafturile librariilor! 
Aceasta scriitoare si-a inceput cariera in acest domeniu cand a publicat Lux, bestsellerul cu care şi-a început seria cu acelaşi nume. Au urmat Suspiciuni, Invidia şi Splendor, toate având un succes fantastic.
Sinopsis:
Povestea seriei Lux are loc în Manhattan-ul secolului al nouăsprezecelea, într-o lume a luxului şi a decepţiei. Înalta societate este guvernată de iubiri interzise şi intrigi complexe, aparenţele sunt tot ce contează, iar încălcarea codului social este păcatul suprem.

3.  Gardens of the Moon- Steven Erikson
Din vara acestui an Nemira ne va aduce un nou autor si o noua serie fantasy. Este vorba despre primul volum al seriei The Malazan Book of the fallen, al autorului canadian, Steven Erikson.
Este cunoscut în special pentru seria fantasy The Malazan Book of the Fallen, care conţine zece volume scrise între 1999 şi 2011, având peste 8000 de pagini în total şi care a fost deseori comparată cu Cântec de Gheaţă şi Foc a lui George R.R. Martin.
 Spre deosebire de alţi autori de fantasy, Erikson nu foloseşte tema binelui împotriva răului, evitând stereotipurile. Personajele sale sunt complexe şi au atât părţi bune, cât şi rele, astfel încât cărţile sale nu sunt niciodată previzibile şi te ţin mereu în suspans.
Sinopsis:
Povestea primului volum al seriei lui Erikson, Gardens of the Moon, are loc în anul 96 al Imperiului Malazan şi se bazează pe luptele pentru putere într-o lume dominată de acesta.
Aventuri captivante, magie, scene de război foarte detaliate, intrigi complexe – lectura The Malazan Book of the Fallen este o experienţă memorabilă care vă va uimi mai mult decât v-aţi putea aştepta.

4. 11/22/63- Stephen King
In cursul acestei veri, Editura Nemira va face o surpriza fanilor Stephen King, publicand cel mai recent roman al "regelui", aparut la sfarsitul anului trecut.
Sinopsis:
11/22/63, prezintă povestea unui profesor de liceu care reuşeşte să 
călătorească înapoi în timp pentru a preveni asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy.
Ajuns în 1958, Jake Epping (care acum foloseşte numele de George Amberson), trebuie să afle dacă Lee Harvey Oswald este într-adevăr lunetistul care l-a ucis pe preşedinte. În acelaşi timp, o cunoaşte pe bibliotecara Sadie, care încearcă să scape de soţul său abuziv. Cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt şi Jake/George realizează că Sadie este iubirea vieţii lui.
Dar Jake face chiar mai mult decât să încerce să prevină asasinarea preşedintelui american. Harry Dunning, unul din elevii din programul GED (un program pentru adulţi care atestează că persoana care l-a urmat are studii de nivelul liceului), alege un subiect mai deodebit pentru eseul al cărei teme este “o zi care ţi-a schimbat viaţa”. Harry povesteşte despre ziua în care mama şi fraţii săi au fost ucişi chiar de către tatăl lui. Jake hotărăşte să folosească maşina timpului (pe care patronul unui restaurant din Maine o are în depozit) pentru a încerca să îi salveze pe aceştia.

Pentru mai multe informatii despre autorii vostri preferati si despre noutatile aflate in pregatire la editura Nemira, puteti accesa blogul editurii aici, acesta fiind si sursa informatiilor furnizate in acest articol.

Un material de Roman Diana.

2 comentarii:

  1. Interesant. As vrea sa incep si eu seria "Lux", dar.. am niste retineri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Organizez un concurs pe blogul meu, ma gandeam ca ai vrea sa participi:
    http://rose-books.blogspot.com/2012/02/concurs-libirs.html#comment-form

    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere